3. januar 2011

Moderne sport


Registrerer med et halvt øre og i halvsøvne at hoppsporten er i endring. For meg som trodde at Bokløv-stilen var det siste som har skjedd av fornyelser, er dette en stor dag. Jeg har lenge ment at toppidretten bør gjennomgå betydelige forandringer for å opprettholde interessen.

I hopp handler det selvfølgelig om rettferdighet. Vindforhold skal ikke lenger ha særlig betydning. Er du uheldig med vinden, kan du altså i prinsippet vinne hvis du hopper kortest av alle, hvis jeg har forstått det rett.

Dette er et hopp i riktig retning, men jeg har et forslag som vil gjøre hoppsporten enda mer rettferdig: man bør absolutt gå i alpinsportens trasé. Alle moderne hoppbakker bør ha to spor, slik at man kan få simultan-hopping. Sporene bør ligge maksimalt 30 cm fra hverandre, slik at hopperne har mulighet til å forstyrre konkurrenten, for eksempel ved å bruke staver/spyd som man kan stikke med eller boksehansker for å slå hjelmen av hverandre. Bildet viser et tidlig forsøk på simultan-hopping, men bruk av spyd vil utvilsomt øke seerinteressen betraktelig.

I langrenn bør forøvrig alle løperne gå på samme ski, primært Skilom, type smørefri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar